Gunderup #7 – et redesign

Gunderup #7 – Sony rebuild

Gæstebygger: Niels Martensen

Niels kom forbi med et par Sonyhøjttalere fra et kompakt stereoanlæg, som han forgæves havde forsøgt at sælge. Efter at have sat et forstærkerboard til og testet lyden, blev det klart at højttalerne lød knippelfint som de var og ikke ville blive bedre af at blive ombygget.

Vi besluttede derfor at redesigne en af de dem og upcycle den med en bluetooth forstærker. Alle kneb gjaldt.

Først blev klædet foran erstattet med en tilskåret metalrist, som bliver skåret til her:

Forstærkeren er et TDA7492P baseret bluetooth board:

Der skæres en bagplade af en “kalmarplanke”, som er et stykke træ der er skåret af en hel stamme og ikke er behandlet. Vi har høvlet et stykke og her skærere Niels bagpladen til:

Bagpladen bejdses og venter her på tørring inden lakering:

Her er den færdige højttaler med bagplade klar til montering. Nu mangler elektronikken blot. Det indebærer bl.a. også montering af kontakt og indtag til strøm.

Her er strøm og kontakt monteret. Bagsiden ser lidt rå ud her. Det skyldes dog delvist det kolde lys og lakken. . Den fik lidt ekstra finish efter at dette billede var taget. Blandt andet blev skruerne sværtet med en tusch.

Sådan lød den:

Alt i alt blev det til et sjovt redesign-projekt, hvor både værten og gæstebyggeren fik drukket øl og lavet bål også. Jeg ser frem til mange flere gæstebyg i løbet af sommeren og er ved at fylde lageret med dele, du kan købe og bygge af.